Waterproof oogpotlood, duur of goedkoop merk?

Oogpotloden

Een aantal malen per week ben ik te vinden in de sportschool, dat betekent  dus dat ik zweet. Een goed waterproof oogpotlood vind ik dan ook belangrijk, Ik breng mijn make-up in de ochtend aan en werk dit verder niet bij, met uitzondering van wat poeder en lippenstift. Van Dior had ik een fijn oogpotlood die ik helemaal op gebruikt hebt, dit potlood had ook een smudger en het grote voordeel was dat één dopje doorzichtig was zodat je nooit de verkeerde kant openmaakte, ook zat hier een puntenslijper bij die ik nu nog steeds gebruik. Dit potlood bleef goed zitten was makkelijk om aan te brengen. Ik was zo tevreden dat ik naar de winkel ging om een nieuw exemplaar te kopen maar helaas was deze toen niet meer verkrijgbaar en ben ik uitgekomen bij Clarins want zoveel keus is er niet in waterproof oogpotloden.

Clarins waterproof eye pencil

Het potlood van Clarins is anders dan ik gehoopt had, na mijn goede ervaring met Dior was dit toch wel een beetje een tegenvaller. Dit potlood loopt meer uit, is zachter en vervaagt eerder dan die van  Dior. Het verschil was nog duidelijker te zien toen ik in een warm land op vakantie was en na enige tijd in de spiegel keek, de eyeliner is toch een eigen leven gaan leiden. Ook heeft dit potlood twee dezelfde dopjes dus je maakt vaker dan je wilt de verkeerde kant open. Houdbaarheid volgens Clarins 36 maanden. Dit potlood kocht ik bij Ici Paris voor ca. € 16,10

Essence GEL eye pencil waterproof

Mijn eerste oogpotlood van Essence, voor €2,39 kan ik daar geen buil aan vallen dat ik. En jeetje wat ben ik blij verrast door dit potlood, makkelijk en goed aan te brengen, zo goed als direct waterproof dus niet meer uit te smeren. In de avond en zelfs na het sporten zit dit oogpotlood en nog goed strak op. Nadeel van Essence vind ik dat de potloden niet geseald zijn en ik thuis kwam met een potlood waar het puntje van was afgebroken en ook qua hygiëne had ik dit fijner gevonden. Houdbaarheid volgens Essence 24 maanden.

Oogpotlood1  Links Essence, rechts Clarins.

Een groot verschil qua prijs van een product waar je hetzelfde van verwacht, met een verrassende uitkomst. Welk oogpotlood gebruik jij?

 

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Setup not complete. Please add your Bloglovin' URL to the Bloglovin' Button in the dashboard.

9 reacties op “Waterproof oogpotlood, duur of goedkoop merk?

  1. Yvonne Auteur bericht

   Hoi Jolanda, ik gebruik deze niet op mijn wenkbrauwen maar rond mijn ogen en dan meestal op mijn onderste mijn ogen tussen de wimpers. Ik ben niet goed in het zetten van een mooie lijn op mijn ooglid zelf.

 1. Babs

  Ik gebruik meestal een eyeliner (niet met die kwast, overigens…;)) Potloodjes gaan altijd smudgen in mijn crease, dan heb ik zo een raar lijntje erbij halverwege mijn ooglid.
  Goede tip van essence, lekker budget. Wellicht is het wel wat voor mij, ik ga eens kijken of ze die ook in het bruin hebben .
  Weer eens wat anders dan zwart.

  1. Yvonne Auteur bericht

   Haha Babs een kwastje is niet nodig. Ik heb dit potlood ook in bruin gekocht maar nog niet gebruikt, ik dacht namelijk ook dat is weer eens iets anders.

  1. Yvonne Auteur bericht

   Essence heeft ook een waterproof eyeliner pen (zwart potlood met blauwe opdruk), misschien kun je die eens proberen?

 2. Pingback: www.beauty45plus.nl/Me & My Umbrella van Essence

Ik vind het leuk als je een reactie schrijft.