Nicole’s Konjac face sponge Red Clay

      11 Reacties op Nicole’s Konjac face sponge Red Clay

 

Konjac Sponge Red Clay

Konjac

Op een doordeweekse dag was ik mijn gezicht met water en een zachte washand. Geen foam, zeep of wat dan ook echt alleen water. Elke avond krijgt mijn gezicht een uitgebreide behandeling vanaf het reinigingen tot aan de nachtcrème en daartussenin gebruik ik nog andere producten. Vorig jaar kocht ik in Indonesië een Red Clay Konjac spons en eerlijk gezegd was ik die vergeten. Mijn voornemen om dit jaar goed op te letten dat ik veel gebruik en opmaak i.p.v verzamel werd het dus tijd om deze Konjac spons te gaan gebruiken. En dan in de ochtend want ’s avonds gebruik ik mijn Clarisonic

Konjac

Konjac

Gemaakt van de wortel van een plant genaamd Konjac Potato or Konnyaku  een plant die veel voorkomt in Azië. Puur natuur dus en zacht in gebruik zelfs voor de meest gevoelige huid. Konjac sponzen zijn er in heel veel soorten en maten. De Red Clay versie bevordert de bloedcirculatie, hydratatie, vermindert fijne lijntjes en gebroken haarvaatjes en is zeker geschikt voor de niet meer zo jonge huid.

Konjac Sponge Red Clay

Konjac Sponge Red Clay

De plant zelf bestaat uit 97% water en dat merkte ik gelijk toen ik de verpakking opengemaakt had, het luchtdichte plastic had geen condens aan de binnenzijde maar de spons voelde al wel vochtig aan.

  • De spons maak ik voor gebruik nat onder warm water en druk het overtollige water er uit, ik knijp dus niet want ik ben bang dat de spons dan scheurt.
  • Zeep of reinigingsmiddel is niet nodig maar mag wel.
  • Ik masseer mijn gezicht in ronddraaiende bewegingen
  • na gebruik weer onder de kraan en tussen mijn handen duw ik het water uit de spons
  • het handige touwtje aan de spons geeft de mogelijk om de spons goed te laten drogen

Een Konjac spons kun je 2 tot 3 maanden gebruiken mits je de spons goed laat drogen het kan net zoals je beauytblender ook een bron van bacteriën worden.

Gebruik jij een Konjac spons?

 

 

 

 

 

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Setup not complete. Please add your Bloglovin' URL to the Bloglovin' Button in the dashboard.

11 reacties op “Nicole’s Konjac face sponge Red Clay

Ik vind het leuk als je een reactie schrijft.