L’oreal Nude Magic Cushion foundation

lorealcushion

L’oreal Nude Magic Cushion foundation

Vorige week liet ik in mijn blogpost “Mijn make-up voor deze week” zien dat ik L’oreals Nude Magic Cushion foundation ging gebruiken. Een paar maanden geleden is deze foundation nieuw op de markt gekomen en ik heb mezelf een aantal weken in kunnen houden maar uiteindelijk toch gekocht. Een vloeibare foundation in een handig doosje met spiegel en sponsje, wat direct opvalt is de inhoud 14,6 gram dat is echt weinig als je nagaat dat de meeste vloeibare foundations een inhoud van ca. 30 ml hebben.

lorealcushion2

Het aanbrengen gaat makkelijk, het sponsje zit op een apart dekseltje dat je direct ziet bij het openen, dit vind ik een slim bedacht zo blijft het sponsje niet op het kussentje liggen en is hygiënisch op te bergen.  Dan was daar het moment van aanbrengen op mijn gezicht, het ging makkelijk maar de dekking is heel licht, sheer zoals de Engelsen zouden zeggen.  Ik moest echt goed kijken naar het verschil op mijn gezicht, ik had bewust eerst 1 kant gedaan en zag bijna geen verschil en dat lag niet aan de kleur, en toen….. ik leek wel een glimmende discobal ik glom aan alle kanten en dat trok niet weg, ik had echt het gevoel alsof er een laagje lijm op mijn huid lag. Maar het is een dewy foundation dus even rustig wachten en kijken wat het verder doet, nou voor mij niets helaas, ik heb er een beetje losse poeder aangebracht op die glans en dat natte gevoel wat te in te tomen en ben naar mijn werk gegaan. Ik heb nog nooit zo’n raar gevoel op mijn gezicht gehad.

Het mag dus duidelijk zijn, L’oreal Nude Magic Cushion foundation werkt niet voor mij. Ik heb een normaal gecombineerde huid en heb echt al heel veel foundations gebruikt en deze foundation is echt een rariteit. Ik heb het 3 dagen geprobeerd (ook met een kwast) en dit gevoel bleef helaas. Ik blijf bij mijn oude foundations en kan ook zeggen dat ik er echt niet dof uit zie, want na al die verhalen over dewy, lumi enz. zou je nog een complex krijgen en denken dat je alleen maar moet glimmen.

De prijs van deze L’oreal Nude Magic Cushion foundation is €17,99, wil je het toch een keer proberen let dan op een actie zodat je dit bedrag in ieder geval niet betaald. Ik wil niet zeggen dat alle Lóreal foundations slecht zijn want er zitten echt hele goede tussen.

Voordelen:

 • Makkelijk aanbrengen met het bijgeleverde sponsje
 • klein en compact

Nadelen:

 • Duur, 17,99 voor 14,6 gr.
 • Dekking
 • Trekt niet in
 • Plakkerig
 • het gevoel van er zit iets op mijn huid wat daar niet hoort.

Heb jij deze foundation al geprobeerd?

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Setup not complete. Please add your Bloglovin' URL to the Bloglovin' Button in the dashboard.

12 reacties op “L’oreal Nude Magic Cushion foundation

 1. jeapiebel

  Jammer dat het niet echt werkt voor je, maar zoals je zegt zijn er genoeg andere goede foundation van Lóreal. Ik ben deze ook aan het proberen. Duwy merk ik niet zoveel van. Hij is gewoon mat op mijn gezicht, maar ik heb ook een extreem droge huid.

 2. Elles

  Laatst zag ik deze foundation in de DA. Ik wilde echt eventjes van binnen kijken maar helaas zat er een stikker overheen, balen! Jammer dat ie niks voor jou is.
  Liefs,
  Elles

 3. Anouk

  Wat jammer dat hij te veel glanst bij jou! Ik zou zelf nog weleens zo’n soort product uit willen proberen want ik hoor er toch ook wel goede dingen over.

 4. melikebeauty

  Fijne eerlijke review! Ik heb tot toe alleen een cushion foundation gebruikt van Lancome. Voor mij werkte het wel heel goed, maar je doet er echt heel erg kort mee. Na twee weken was hij al bijna op. Dus ik blijf ook bij de gewone vloeibare;)

 5. Astrid

  Ik snap dat je deze hebt gekocht, ik ben er ook zo benieuwd naar, mede door enthousiaste reacties van andere bloggers. Maar nu ik jouw review lees, twijfel ik of het iets voor mij is…

 6. Babs

  Blij met deze review! Ik heb het idee dat ie mij ook niet zal bevallen.
  En er zit ook heel weinig in. Dan liever een normale tube 🙂

 7. zazazoobeauty

  Wat jammer dat hij niet heel goed zijn werk doet. Ik vind het heel apart om een foundation op deze manier aan te brengen, gebruik normaal altijd een kwast. Toch heb ik er nu weer een nieuwe bij en het is even wennen, maar als het product goed is komt dat ook wel goed

Ik vind het leuk als je een reactie schrijft.