Indonesisch lunchen/dineren een andere vorm van Beauty

vijzel2

Beauty in er andere vorm namelijk Indonesisch eten, Indonesisch eten is altijd een favoriet van mij geweest en hier in Bali kan ik mijn geluk niet op, wat een geweldig eten! Één van de eerste dingen die ik wilde doen in Bali is een kookworkshop volgen. Bij een Indonesische dame heb ik 3 gerechten gekookt en ook onze mede workshoppers uit Australië hebben 3 gerechten gekozen. We zijn eerst naar de markt gegaan om nog wat groente te kopen, dat marktje was echt heel klein en benauwd en de geur was ook niet echt prettig maar wel leuk om eens te zien.

Bij de dame thuisgekomen zijn we aan de slag gegaan met het bij elkaar zoeken van alle gerechten en het vijzelen van diverse specerijen en kruiden. Ik kan echt niet tegen pittig eten maar gelukkig kun je later altijd zelf wat sambal toevoegen. Als er veel Chili in eten zit dan is mijn smaak gelijk verdwenen en proef ik niks meer van de rest en dat is zo zonde.

vijzel

Wat mij al verteld was is dat de gerechten hier vaak kouder zijn dan wij thuis gewend zijn alleen de nasi is vaak warm, nu is dit in de grote restaurants niet het geval maar bij de kookworkshop waren sommige gerechten al klaar terwijl een aantal gerechten nog gemaakt moest worden en dus afgekoeld waren. Oké het is niet heel koel daar dus kamertemperatuur met arico is nog warmer dan onze temperatuur maar toch zou ik thuis niet zo kunnen doen.

Nu is het ook wel weer zo dat de kamertemperatuur natuurlijk niet zo is als bij ons , maar ik weet wel dat ik thuis altijd aan het stressen bent als ik Indonesisch kook omdat ik ook moet plannen dat alles warm blijft, hier gaat het dus een stuk makkelijker.

balifood

.We hebben heel lekker gekookt en mijn favoriete gerecht was….jawel met Kokos. we hebben heerlijk gegeten en kregen ook nog eens 40 recepten mee, ik kan weer even vooruit.

 

 

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Setup not complete. Please add your Bloglovin' URL to the Bloglovin' Button in the dashboard.

5 reacties op “Indonesisch lunchen/dineren een andere vorm van Beauty

 1. Babs

  Het is pas ochtend, maar ik krijg wel trek als ik aan dat eten denk… wat apart dat je een kookworkshop gevolgd heb, daar zou ik zelf niet 1-2-3 aan denken als ik in een ander land ben. Zo leer je wel heel authentiek Indonesische gerechten maken 🙂

 2. YuStSoMe

  Ooooh heerlijk, en wat leuk dat je dit gedaan hebt!
  Dit moet toch weer een hele belevenis zijn.
  Ik wil ook zo graag reizen, maar met vliegangst kom je niet ver.

 3. jeapiebel

  Leuk dat doordat je daar bent de ervaring en hoe het gegaan over manier van eten heel anders is dan hier. Lijkt mij erg bijzonder om Indonesië cultuur en eten gewoon mee te maken.

Ik vind het leuk als je een reactie schrijft.