Heb ik te veel producten in gebruik?

      12 Reacties op Heb ik te veel producten in gebruik?

Stash

n.a.v. mijn Empties post ben  ik meer na gaan denken hoe ik met mijn spullen omga, en ben ik ook eens gaan kijken hoeveel van hetzelfde soort product ik dit moment open heb staan maar nog niet opgemaakt hebt, en of ik kan achterhalen hoe lang dat product dan al open staat. Of iemand te veel heeft blijft een persoonlijke keuze en die respecteer ik.

Het is zonde om van alles maar half te gebruiken, niet alleen voor jezelf qua geld, maar ook vanwege de verspilling. En heb je nu zoveel staan dat wanneer je gaat kijken je misschien ook wel denkt “hey dat product vond ik heel fijn en waarom gebruik ik dit nu niet meer?”

Bij mij staan er in de douche toch wel veel producten die nog niet helemaal op gemaakt zijn maar toch blijven staan. Ik doe echt mijn best om alles zoveel mogelijk op te maken maar soms lokken die nieuwe producten, waarvan je zoveel over gehoord hebt, en ga je ze toch maar proberen. Misschien eerst 1 keer, zodat ik weet hoe het is, en dan maak ik echt eerst dat andere product op. Al komt daar uiteindelijk dus niets van.

Zonde want meestal is dat andere, wat oudere product, ook echt goed want is het echt iets wat ik niet prettig vind, (Inecto shampoo) dan geef/gooi ik het weg of, in het geval van de shampoo zoek ik een andere oplossing: zo is de kokos shampoo nu een kwastenreiniger, en dat voelt gelijk beter.

stash

De schade is nu; 3 soorten shampoo, 4 bodylotions, 2 misting sprays, 6 verschillende föhn producten, 2 maskers, 5 scrubs, 5 soorten gezichtsreiniger. Ik heb niet alles op de foto gezet.

Met make-up is het toch weer anders, ik gebruik normaal gesproken maar 1 mascara bijvoorbeeld maar ik heb er nu toch 2 in gebruik, de little black primer is dan wel een uitzondering want ik gebruik het als primer om mijn mascara waterproof te maken als het nodig is. Diezelfde mascara is ook maar 3 maanden houdbaar dus dat is dan wel weer zonde als je nagaat dat ik de primer maar 2 dagen per week gebruik. Oké ik moet toegeven dat ik niet bijhoud wanneer ik een product voor het eerst openmaak en ik gebruik mijn mascara dan ook vast langer dan 3 maanden, ik heb ook nog nooit ontstoken ogen gehad want dat zou een teken kunnen zijn dat je mascara over datum is.

Oogschaduw is langer houdbaar gelukkig want daar heb ik toch wel een overvloed aan maar aan de andere kant heb ik voorlopig nog niet genoeg, ik heb een zwak voor palettes en dan vooral die van duurdere merken omdat ik de kwaliteit uiteindelijk vaak beter vind dan de goedkopere merken met uitzondering van een paar merken. De laatste zin slaat nergens op ik probeer het goed te praten maar ik heb gewoon een enorm zwak voor palettes. Ik heb er nu dan ook best wel veel in gebruik 12 stuks om precies te zijn en deze zijn nog lang niet op en vertonen ook geen teken dat er bij sommige kleuren een eind in zicht is. En dan liggen er ook nog een aantal te wachten die ik eerst nog wil swatchen en reviewen.

Lippenstiften ik heb ze overal liggen, meerdere in mijn toilettasje in mijn handtas, ik heb ze geteld en het zijn er zes, idioot veel dus maar ja ik heb ze wel bij me en kan dan nog kiezen ook. In de auto ligt altijd een lipgloss want stel je voor dat mijn make-up tasje niet in mijn tas zit. Dan heb ik nog een leuk mandje op mijn kamer waar en ook nog een stuk of 20 liggen. Ik ga nu proberen om er weer eens een aantal helemaal op te maken want met zoveel lippenstiften en glosses in gebruik duurt het een eeuwigheid eer ik er echt één helemaal op gebruik. Voordeel van lippenstiften is dat het een bepaalde geur krijgt als die te oud worden en ik het dan direct weggooi. Op de foto bovenaan zie je een deel van mijn lippenstiften.

Foundation is iets wat ik redelijk in de hand heb, ik heb nu twee merken in gebruik omdat mijn huid nog wat donkerder is na mijn laatste vakantie en ik dus echt een andere kleur moest gebruiken. Met een flesje foundation doe ik vrij lang dat het zonde zou zijn als ik er meer dan twee gebruik, dus nu staat er één merk geduldig te wachten totdat ik weer een andere foundation opgebruikt hebt.

Oogpotlood, dit is ook iets waar ik er gelukkig niet veel van heb en gebruik dus dit heb ik ook onder controle, geeft dat even een fijn gevoel. 🙂

Mijn voornemen is om eerst al die producten in de douche echt te gaan gebruiken en dan moet ik maar leren om nog geen nieuwe producten open te maken, ik hoop dat dit gaat lukken! En ik ga ook maar weer eens door mijn make-up verzameling heen wie weet wat ik daar nog tussen vind.

Herken jij iets in mijn verhaal, en heb je tips dan hoor ik het heel graag.

 

 

 

 

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Setup not complete. Please add your Bloglovin' URL to the Bloglovin' Button in the dashboard.

12 reacties op “Heb ik te veel producten in gebruik?

 1. Babs

  Ik herken heel veel in je verhaal. Vroeger kreeg ik wel eens 6 lipsticks opgestuurd om te reviewen. En dan zijn er vaak 1 of 2 kleuren die ik gebruikte. Maar ik bewaar ook echt alles. Veel over de datum, maar zo lang ik er geen uitslag of zo van krijg… geen probleem.
  Ik ben ook altijd zo benieuwd naar nieuwe producten en ja, ik ken het, in het begin vind ik iets super en daarna plots wat minder. Ik heb dat vooral met haarproducten.
  Eerst bv. veel volume en later voelt mijn haar zwaar of vet ervan.
  Maar ik probeer zoveel mogelijk op te maken. Nagellak die tegenviel, die gebruik ik op mijn sleutels om ze te herkennen of andere dingen.
  Shampoo ook voor kwasten.
  Dag-of nachtcrèmes die plots te vet voor mijn gezicht zijn gaan naar de rest van mijn lichaam als bodycrème/lotion.

  En de hoeveelheid producten valt nog best mee, alles is relatief. Ik ken mensen die volgens mij een driedubbele stash hebben 🙂

  1. Yvonne Auteur bericht

   Dat idee met nagellak ga ik ook maar eens toepassen. En al die volumeproducten die ik al geprobeerd hebt….ik denk dat daar voorlopig geen einde aankomt helaas.

 2. ikhouvanbeautynl

  Heel herkenbaar, je verzamelt van alles, maar opmaken? Dat lukt je nooit in je eentje! In elk geval niet voor de houdbaarheid is verstreken. Ik heb ook een enorm zwak voor oogschaduwpalettes en heb er nu volgens mij wel 15 ofzo. Be-lach-e-lijk… Maar ja, als ik weer zwicht voor een nieuw palette ben ik toch weer zo blij als een kind.

 3. sunny mama

  Ik heb nou net het omgekeerde probleem. Het komt nog weleens voor dat de shampoo of de douchegel op blijken te zijn en dat ik helemaal vergeten ben om nieuw te kopen.

 4. YuStSoMe

  Yep! Ook hier betrap ik mij op te veel in gebruik…
  Veel producten gaan na een review wel naar een familielid als mij de kleur niet staat of zo. Dat geef ik dan liever af of een vrouwke in de bijdtand wat ik dan kan helpen.

 5. melikebeauty

  Haha heel herkenbaar! Daarom zou ik ook geen opgemaakt blog kunnen schrijven;) Niks gaat echt op en ik koop aldoor weer iets nieuws. Ook beloof ik mezelf vaak plechtig dat ik pas iets nieuws mag voordat ik iets heb opgemaakt. Maar dat is zo moeilijk..

 6. BeautyLoves

  Héél herkenbaar! Met bepaalde producten valt het wel mee (zoals foundation, daar ben ik best braafjes in), maar met lipproducten loopt het al snel de spuigaten uit bij mij. Ik ben gelukkig wel iemand die van opruimen houd, dus elke zoveel weken/maanden (afhankelijk van wanneer ik er zin in heb), scan ik mijn lades eens en ben ik onverbiddelijk – wat ik al te lang niet gebruik of wat niet helemaal mijn ding is, gaat weg. Een groot deel kan ik nog doneren aan vrienden en collega’s en die zijn daar altijd blij mee. Zo blijft mijn stash overzichtelijk en maak ik hun ook blij 🙂

Ik vind het leuk als je een reactie schrijft.