Foundation testers testen

      13 Reacties op Foundation testers testen
Foundation testers samplers

Foundation

Foundation testers testen is een leuke bezigheid op een zondag als je verder geen afspraken hebt maar lekker thuis bezig ben met van alles en nog wat. ,De zakjes die wij hier kennen zijn vaak klein en geven mij nooit genoeg inhoud om iets goed te kunnen testen. Ik wil kijken hoe de foundation bijvoorbeeld het beste tot zijn recht komt op mijn huid en wil dit testen met een beautyblender, kwast en zelfs mijn vingers maar ook met en zonder primer en dan kom je niet ver met een tester in een zakje waar maar 1 ml. in zit, vraag er dan ook twee als je in een winkel opzoek bent naar een nieuwe foundation.

Nu zijn er een aantal uitzonderingen zoals Estée Lauder 7 ml.  en Lancome 5 ml. hier kun je echt een paar dagen mee uit de voeten.

foundation lancome estee lauder

Van mijn vriendin kreeg ik met de post een aan aantal leuke testers van een aantal merken die wij hier niet in de parfumerie kunnen kopen. Op deze foundation kaarten vind je meer dan één kleur zodat je ook sneller weet welke matched of welke twee kleuren je goed kunt vermengen zodat je in de zomer en in de winter altijd de juiste kleur draagt. Nu is de inhoud van deze kaarten ook niet noemenswaardig die van Stila en Tarte zijn deze maar  0,5 ml maar zoals gezegd kun je wel goed matchen en eventueel vermengen met elkaar en mocht je een lekkere thuisdag hebben in het weekend dan kun je best die kleur proberen die je te donker vindt maar je wel een indruk geeft hoe de foundation aanvoelt en blend.

Foundation samples

 

 

 

Foundation samples

Josie Maran heeft een kaart met Argain oil foundation met 6 kleuren van elke kleur 1,5 ml, Josie Maran is voor mij helemaal nieuw deze foundation houd je huid gehydrateerd en dat is iets waar ik geïnteresseerd in ben. Helaas in dit merk niet in Nederland verkrijgbaar en zie ik het ook niet staan bij Sephora in Frankrijk. Maar toch leuk om te proberen.

Van de foundations op de foto heb ik de Ultra HD van *Make Up For Ever geprobeerd en die geeft een mooie natuurlijke dekking. Estée Lauder, Lancome en Dior heb ik in full-size. Tarte En Stila zijn de eerstvolgende die ik wil proberen. Too faced heb ik wel een keer gebruikt en deze was ook erg fijn.

Als je op zoek ben naar een nieuwe foundation is het fijn om in een parfumerie een tester in een klein potje te vragen waar je een aantal dagen mee vooruit kan. Ik zal niet de enige zijn die bijvoorbeeld in de winkel iets test en later pas zie dat de kleur totaal niet goed is en dat komt voornamelijk door het licht in de winkel.

*Make Up For Ever opent over 2 weken een winkel in Amsterdam!

Hoe test jij de juiste kleur als je een andere foundation koopt?

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Setup not complete. Please add your Bloglovin' URL to the Bloglovin' Button in the dashboard.

13 reacties op “Foundation testers testen

 1. zazazoobeauty

  Leuke testers! Ik gooi ze altijd standaard weg haha. Nieuwe foundation test ik meestal in de winkel op mijn arm of bovenkant hand. Ik moet dan iets lichter aanhouden voor mijn gezicht. Heel soms brengen ze het ook aan op mijn kaak om een idee van de kleur te krijgen

 2. Elisa

  Oh woow, zulke grote samples! Ik hou van testers maar die van foundation gooi ik meestal weg, inderdaad omdat ze zo klein zijn en 9 van de 10 is het ook een verkeerde kleur. Deze grote samples daarentegen zijn wel ideaal! Ik ben heel benieuwd naar je mening over die van Tarte.

  1. Yvonne Auteur bericht

   Wat goed van je, ik heb een beetje een probleem met foundations geloof ik. Ik wil ze allemaal en heb er ook veel maar probeer er dit jaar geen 1 meer te kopen. Wish me luck.

 3. melikebeauty

  Ik vraag ook altijd een proefje. Ik heb al zo vaak een dure miskoop gedaan haha. In de winkel lijkt hij dan perfect, maar eenmaal thuis.. Zo heb ik hier al een behoorlijke collectie liggen!

 4. Linda

  Ja, ik had hier ook een berg van. Laatst alles een keer geprobeerd. Er waren er maar twee die echt mijn kleur waren, de rest kwam niet eens in de buurt dus die konden weg. Ik bekijk foundation ook altijd thuis. Daar vertrouw ik het licht veel beter. En wat gaaf dat er een make-up forever winkel komt!

Ik vind het leuk als je een reactie schrijft.