Estée Lauder Double wear Cushion foundation stick

Estee Lauder Double Wear Cushion foundation stick

Estée Lauder Double Wear Cushion foundation stick

Afgelopen winter heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de Double wear foundation van Estée Lauder. Ik werd blij verrast door de finish van deze foundation. Estée Lauder is een merk waar ik heel vaak op terug kom, de producten zijn fijn en geven mij vaak net dat wat ik zoek en verwacht.

Toen ik deze Estée Lauder Double Wear Cushion foundation stick zag in de winkel dacht ik direct dat dit een fijne foundation zou zijn om indien nodig mijn foundation wat bij te kunnen werken (iets wat ik nooit zal doen overdag) vooral rond mijn T-zone want een poeder matteert wel maar de foundation is ook wel vaak weg omdat ik ook wel vaak met papieren zakdoekjes in de weer ben in de wintermaanden en dan vaak mijn foundation ongewild verwijder.

Estee Lauder Double Wear Cushion foundation stick

Estée Lauder Double Wear Cushion foundation stick

De Double wear foundations van Estee zijn niet allemaal hetzelfde. Zo heeft de klassieke versie een SPF10 en geeft bij mij een goede dekking, de Estee Lauder Double Wear Cushion foundation stick is lichter qua structuur en heeft geen SPF. De Cushion versie geeft een natuurlijke stralende gloed. Dit vind ik mooier dan ik verwacht had.

Estee Lauder Double Wear Cushion foundation stick

Estee Lauder Double Wear Cushion foundation stick

De spons applicator zit onder de korte dop, Je draait aan het gouden gedeelte om de foundation omhoog te krijgen, wil je stoppen of komt er teveel uit dan draai je terug en de foundation komt niet meer omhoog. De applicator is vrij stevig en best even wennen als je een kwast, beautyblender of je vingers gewend bent. Je stipt de foundation aan over je gezicht en met een cirkelbeweging strijk ik alles uit over mijn gezicht.

Estee Lauder Double Wear Cushion foundation stick

Estee Lauder Double Wear Cushion foundation stick

De spons applicator kun je heel makkelijk van de stick afdraaien zodat je deze gemakkelijk kunt reinigen. De stick wordt kleiner na gebruik zo kun je goed zien hoeveel foundation er nog in de stick zit. Beide slim bedacht van Estée Lauder.

Ik denk en hoop dat ik de komende maanden veel plezier aan deze foundation ga beleven. De stick gaat zeker mee op reis, want daar is dit zeer geschikt voor, ook omdat het geen zware full coverage foundation is.

De inhoud van deze Estée Lauder Double Wear Cushion foundation stick is helaas maar 14 ml. en € 39,00 tegen 30 ml. en € 46,00 in het glazen flesje.

 

 

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Setup not complete. Please add your Bloglovin' URL to the Bloglovin' Button in the dashboard.

18 reacties op “Estée Lauder Double wear Cushion foundation stick

 1. Babs

  Ik werk mijn make-up ook nooit bij, behalve als ik een lange dag weg ben. Hoogstens mijn lipstick. Deze foundation ziet er mooi uit, en gelukkig kan je het kussentje schoonmaken!

 2. jeapiebel

  Een natuurlijke stralende gloei dat klinkt erg fijn. Ik kan mij voorstellen dat als je zo onder de indruk bent van Estee Lauder Double Wear wil je deze ook eens proberen.

 3. Hennie

  Dit klinkt heel goed, vooral de variant met de natuurlijke gloed. Ik heb geen ervaring met Estée, alleen met de Pure Envy lipsticks, die ik heel erg fijn vind.

  1. Yvonne Auteur bericht

   Ja dat klopt inderdaad. Jammer he want er zijn zo ontzettend veel kleuren te koop. Op de site van Estée Lauder zijn er 16 kleuren in de winkel maar 6.

 4. Kirsty

  Hij klinkt wel heel fijn. Zelf vind ik alleen foundation in stick vaak wat minder handig werken. Het scheelt wel dat je het sponsje goed schoon kunt maken.

Ik vind het leuk als je een reactie schrijft.