Clinique Blended face powder and brush

Clinique

Ik gebruik al jaren poeder, hoofdzakelijk om glans en roodheid tegen te gaan. In mijn tas heb ik altijd een compact poeder van L’oreal om ergens op de dag alles weer een beetje bij te werken. Vroeger was ik nooit zo’n fan van losse poeder tot ik vorig jaar een doosje van MUA gekocht had, deze poeder is zeer betaalbaar en als ik het niets zou vinden dan was dit geen ramp. Ik moet zeggen dat het goed bevallen is maar toch had ik iets van dit is niet de juiste poeder voor mijn huid.

Ik ben mij gaan verdiepen in wat andere merken en ben uitgekomen bij Clinique omdat zij een transparante poeder in verschillende tinten verkopen. Ik gebruik vrijwel altijd een foundation en wil daar dus nog niet eens een dekkende poeder overheen gebruiken. Ik heb gekozen voor de kleur transparant 3, deze is transparant maar heeft toch een klein beetje kleur. Het helpt mijn foundation langer vast te houden en matteert ook goed. Ik heb bij deze poeder geen cakey gevoel of plamuurlaag effect. Voor mijn gecombineerde en niet meer zo’n jonge huid is dit een goede match.

Ik gebruik mijn eigen poederkwast draai deze door de poeder die ik in de dop strooi en tik ‘m af voor het mooiste resultaat. De kwast van Clinique vind ik niet fijn maar je kunt deze wel gebruiken om mee te nemen, als je wat poeder opneemt zoals ik omschreef kun je deze kwast zo in je make-up tasje doen en zit er genoeg poeder op/in om één maal bij te werken. Je kunt ook wat poeder in je hand strooien en het met je vingertoppen in je huid kloppen, niet mijn favoriete techniek maar wie weet wil je het eens proberen.

Voordelen:

 • fijne transparante en luchtige poeder
 • geeft een goede matterende dekking
 • met een draai kwastje voor in je tas
 • makkelijk aan te brengen

Nadelen:

 • Tot nu toe heb ik geen aanmerking.

Deze poeder is o.a. te koop bij Clinique, Ici Paris en de Bijenkorf.

Gebruik jij een losse poeder?

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Setup not complete. Please add your Bloglovin' URL to the Bloglovin' Button in the dashboard.

10 reacties op “Clinique Blended face powder and brush

 1. jeapiebel

  Om dekking powder over de foundation dat lijkt mij ook dubbel werk. Fijn dat je tevreden bent met dit powder en dat hij je helpt de foundation lang vast te houden. Als je een goed foundation of powder vindt dan is het al geluk en wil je ook niet meer vervangen. 🙂

 2. Babs

  Ik merk dat er best veel verschil zit tussen poeders. Soms ziet het er heel “vies”uit op mijn huid, soms is de meest neutrale, witte voor mij het meest geschikt.
  Maar ik heb ook een rare huid, op de ene plek lijkt een poeder mooi en onopvallend en op de andere plek plots een cakey deel. Ook op mijn voorhoofd, heel bizar…

 3. irisgraaf

  Ik heb deze toevallig vorige week ook gekocht maar ik breng hem aan met een andere kwast, ik vind hem heel lastig aan te brengen want er komt teveel product uit waardoor er meer poeder op mijn broek komt dan op mijn gezicht, volgens mij doe ik toch wat fout haha! Maargoed, zodra hij dan eindelijk op mijn gezicht zit vind ik hem ook prima.

  1. Yvonne Auteur bericht

   Je kwast ronddraaien in de deksel en daarna aftikken, ik heb hier nooit last van dus ik denk dat je veel te veel poeder gebruikt. Blijven proberen want de poeder is echt mooi.

 4. Pingback: www.beauty45plus.nl/La Prairie Cellular Treatment Loose Powder

Ik vind het leuk als je een reactie schrijft.