Base of Primer voor je ogen?

      2 Reacties op Base of Primer voor je ogen?

Er is een verschil tussen een eyeshadow Base en een eyeshadow Primer. Een eyeshadow Base gebruik je voornamelijk om je oogschaduw er beter uit te laten zien en om de kleuren goed tot zijn recht te laten komen. Een Base is vaak cremig van structuur en hierdoor blijft je oogschaduw beter zitten. De kleur van een Base is vaak wit of beige.

Een Primer is om Creasen en olie op je ooglid tegen te gaan . Ik heb zelf geen last van vette oogleden en de lijntjes op mijn oogleden vallen tot nu toe nog mee.

Van de Hema heb ik een tijd de witte Base gebruikt, deze Base is sneldrogend, parfumvrij en bevat Vitamine E, Silk en Protein. De kleur is niet spierwit en geeft voor mij precies een goede basiskleur. Deze Base voelt vrij droog aan maar is makkelijk op je ooglid aan te brengen.

Essence heeft een beige uitvoering wat meer op een concealer lijkt. Ik vind deze base zelf te donker en ik vind dat mijn oogschaduw hier juist niet mooier uitkomt en ik krijg er een beetje een branderig gevoel van op mijn oogleden. De Base is een stuk natter dan die van de Hema. Op de verpakking staan geen ingrediënten vermeld.

Base

Andere primers die ook goed te gebruiken zijn en die je waarschijnlijk ook wel in je kastje hebt liggen zijn bijvoorbeeld van Maybelline de Color Tattoo’s deze zijn in ontzettend veel kleuren te koop. Ik gebruik deze alleen maar als Base omdat deze als oogschaduw totaal niet prettig is.

Max Factor Excess Shimmer is ook te gebruiken maar deze is iets natter dan de Color Tattoo.

Benefit’s Creaseless Cream shadow in de kleur Birthday Suit vind ik zelf een topper en dan niet alleen als Base maar ook als oogschaduw. Je doet zo ontzettend lang met deze oogschaduw dat je niet snel hoeft te denken dat het potje zo op is. Want hoe fijn is het om een product helemaal tot op de bodem leeg te maken.

EyeshadowBase

Eyeshadow Base

Je kunt ook nog kiezen voor een lichte teint concealer en een poeder om te setten. Dit werkt minder als je vette oogleden hebt. Ik vind dit net iets teveel moeite maar het is een optie.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Setup not complete. Please add your Bloglovin' URL to the Bloglovin' Button in the dashboard.

2 reacties op “Base of Primer voor je ogen?

Ik vind het leuk als je een reactie schrijft.