Dr. Pierre Ricaud Derma Purete reinigingsproducten

Dr. Pierre Ricaud Derma Purete

Dr. Pierre Ricaud Derma Purete

Het reinigen van mijn gezicht is iets wat ik mijn hele leven trouw elke avond doe, en dan bedoel ik niet in de douche maar echt gericht mijn make-up verwijderen. De laatste jaren is het zelfs een rustpuntje geworden als mijn gezicht stap voor stap reinig. Gebruikte ik jaren geleden een melkreiniger en tonic (zoals we dat toen nog noemde) waarvan ik in die tijd dacht dat dit best zijn werk deed. Nu jaren later denk ik daar toch anders over. Van Dr. Pierre Ricaud kreeg ik een aantal reinigingsproducten toegestuurd om te proberen. Vandaag schrijf ik over de Dr. Pierre Ricaud Derma Pureté lijn.

Dr. Pierre Ricaud Derma Purete

Dr. Pierre Ricaud Derma Purete

Als eerste stap gebruik ik graag een reinigingsdoekje om mijn gezicht te reinigen. Ik gebruik graag doekjes en heb in het verleden al verschillende merken in alle tevredenheid gebruikt, maar deze doekjes zijn anders echt en het klinkt misschien als een verkooppraatje maar dat is het niet deze doekjes zijn zo fijn! Ten eerst het formaat, ze zijn een slag groter dan wat ik ben gewend . De geur is ook weer zacht en mild. Er zit geen alcohol in de doekjes dus ze zijn echt zacht voor je huid. Een verpakking bevat 25 doekjes.

Dr. Pierre Ricaud Derma Purete

Dr. Pierre Ricaud Derma Purete

Als afwisseling voor de eerste reiniging gebruik ik in plaats van de cleansing wipes soms de Milky cleansing lotion, deze komt in een fles met een inhoud van 195 ml. Wat ik zelf heel fijn vind is het pompje, dit voorkomt veel geknoei en het is beter te doseren. De melk is zacht en heeft een lekkere zachte bloemige geur, niet overdadig gelukkig. Ik pomp wat melk op een watje en maak mijn gezicht verder schoon. Ik gebruik dagelijks een dekkende foundation met een setting powder en beide blijven goed en lang zitten en ik heb dan ook echt meerdere stappen nodig qua reinigingen want ik boen niet en laat het product zijn werk doen.

Dr. Pierre Ricaud Derma Purete

Dr. Pierre Ricaud Derma Purete

De volgende stap,  is de reiniging met de Facial wash cream. Een tube met 125 ml inhoud. Ik maak mijn gezicht iets nat en verdeel de crème over mijn gezicht en gebruik dan mijn Clarisonic.

Dr. Pierre Ricaud Derma Purete

Dr. Pierre Ricaud Derma Purete

Als laatste gebruik ik voor mijn gezicht nog een heel klein beetje toner om de ph waarde weer in balans te brengen. Ook de toner heeft een fijne zachte geur. Deze fles heeft een inhoud van 200 ml. Jammer dat deze ook niet een pompje heeft dat geeft net even iets meer gemak in gebruik.

Dr. Pierre Ricaud Derma Purete eye cleansing lotion eye cleansing

Dr. Pierre Ricaud Derma Purete

Voor mijn ogen gebruik ik nu de Eye cleansing lotion, een zachte oogmake-up remover die je even moet schudden voor gebruik. Ik druppel wat op een watje en druk dit zachtjes op mijn ogen om te product even de tijd te geven om bv mijn mascara al wat op te lossen. Het verwijdert mijn oogmake-up heel goed en het product en watje doen het werk. Deze remover bevat geen parfum.

Alles gezichtsreinigers bevatten geen alcohol en parabenen. De Oog make-up remover bevat wel wat alcohol maar niet al te veel.

Mijn conclusie is dat dit fijne zachte reinigingsproducten zijn die voor vele huidsoorten geschikt zijn. De producten zijn zacht voldoen aan de eisen die ik van een reinigingsproduct verwacht. Ik zal al deze producten zeker opmaken. En dan toch nog een speciale melding voor de reinigingsdoekjes deze springen er wat mij betreft uit.

Al deze producten zijn verkrijgbaar op de site van Dr. Pierre Ricaud   zij hebben op dit moment ook een hele mooie aanbieding namelijk 2 voor de prijs van 1, en vergeet dan zeker de cleansing wipes niet.

Ben jij merkvast qua reinigingsproducten?

 

 

 

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Setup not complete. Please add your Bloglovin' URL to the Bloglovin' Button in the dashboard.

10 reacties op “Dr. Pierre Ricaud Derma Purete reinigingsproducten

 1. jeapiebel

  Klinkt als een fijn reinigingset, ik word ook benaderd door het merk. Ik zag iedereen al reviewen, maar het pakket heb ik nooit ontvangen. Ik ben benieuwd of de volgende wel zo is.

 2. zazazoobeauty

  Klinkt goed! Ik heb nog nooit iets van dit merk geprobeerd, maar ben nu wel heel nieuwsgierig. Kom het steeds vaker op blogs tegen

 3. melikebeauty

  Merkvast zijn kan ik gewoon niet hihi. Wel heb ik voor het eerst in tijden weer dezelfde reiniger gekocht. Dat is een van Nuxe. Dit lijken mij ook hele fijne producten. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar de doekjes!

 4. Pingback: Empties april 2017 - Beauty45plus.nl

 5. Pingback: Dr. Pierre Ricaud reinigingsproducten deel 2 - Beauty45plus.nl

Ik vind het leuk als je een reactie schrijft.